A kutya a mindenem, az életem! Julia Carpenter

Hazánk egyik legismertebb női lemezlovasa Julia Carpenter. Fellépésein rendszerint teltházakat produkál akár itthon akár külföldön. Elmondása szerint, azt a szeretetet amit egy fellépés során kaphat, nem pótolhatja semmi csak saját kutyája Seinsei, aki egy kilenc hónapos Samoyed.

julia carpenter fiskepulver blog

Mit jelent számodra a kutya?

Nekem a kutya a mindent jelenti. Az életet, szeretetet, tanítást, tanulást, nevetést, bosszankodást, aggodást és a feltétel nélküli szeretetet. A kutya egy igazi utazás saját magunkkal és egy csodálatos ösztön lénnyel.

Mit javasolsz azon “kisgazdiknak”, akik még csak most tervezik, hogy kutyát vállalnak? 

Mindenképpen érdemes a kutya fajtáját tekintve tanulmányozni az ösztöneit, hogy mire lett tenyésztve illetve, mik a gyenge pontjai. Sok esetben ízületesek, ilyenkor érdemes kölyökkortól segíteni csontjaik egészséges fejlődését vitaminokkal. Kutyakiképző segitségét is érdmes kikérni a kutyusunkkal kapcsolatban. Menhelyes kutyus esetében érdemes a kiszemelt kis árvához több alkalommal ellátogatni és együtt sétálni, játszani, hogy már ott elmélyüljön a kapcsolat.

 

Miért pont a samoyed fajtát szemelted ki magadnak? julia carpenter fiskepulver blog

A Samoyed egy véletlen választás. Egész egyszerűen egy kutyás sétám alatt beleszerettem egy arra járó mosolygos , gyönyörű és  jófej fehér felhőbe, aki ennek a fajtának nemes kepviselője volt… Onnantól egy irány volt. Szeretném az életemet megosztani ezzel a fajtával és megtapasztalni milyen csoda is rejlik bennük. Hibátlan idegrendszer, simulékony, kedves, öntörvényű (ami kihívás) és végtelen jóság jellemzi.

 

allat-970x90

Úgy tudjuk, hogy Seinsei megy veled mindenhova még az éjszakai fellépéseidre is. Hogy viseli az utazást és mit csinál amig te a bulikat celebrálod?

Seinsei mindenhova jön velem. Ez egy tudatos döntés volt már az elejen, így mikor elhoztam őt, órákon át autóztam vele, hogy szokja, hisz az lesz a második otthona… bejött:) Éjszaka általában alszik míg zenélek, de utána mindig jöhet egy kis játék, séta a hazaút elött. Úgy érzem szereti a zenét. Mikor viccesen táncolok, akkor egyből ugat es két lábon táncol ő is velem együtt. Igazából ahova nem vihetek be kutyát, oda nem is szívesen megyek, csak ha nagyon muszáj.

julia carpenter fiskepulver blog

Seinsei lelkes FiskePulver rajongó. Hogy szoktad neki adni és észre vettél e rajta valami változást?

Seinsei nagyon fiatal még. Kilenc hónapos, kiváló genetikával rendelkezik így makk egészséges. Tény, hogy a kezdetektől kapja a FiskePulvert, amit a napi két étkezésben elosztva kap meg. Kicsit beáztatom a tápot vízben és összekeverem benne a halport. Pár perc és már falja is. Egyszerűen imádja!! 🙂 Azt viszont elmondhatom, hogy Seinsei a legszebb szőrű samoyed és a legszebb formájú is egyben. Én őszintén vallom, hogy hiszek a FiskePulver erejében, és bátran merem ajánlani mindenki kedvencének…minnél előbb, annál jobb! 

Olvass bele eddigi blogbejegyzéseinkbe is.

Related Posts