A szőr az első véderőmű!

A szőrproblémák kiváltó okai néha egyszerübbek, mint azt gondolnánk. Írhatnánk oldalakat, szakszavakat a leggyakoribb esetekről, de attól kedvencünk szőrzete nem lesz egészséges… A legjobb amit tehetünk ha pontosan feltérképezzük a szőrhullás kórokozóját és elejét vesszük az abból fakadó egyébb problémáknak.

 

fiskepulver szőr bőrA szőrhullás általában valamilyen mögöttes zavarnak a jele, amit csak pontos diagnosztizálással érdemes kezelni. Ha a szőrvesztést erős vakarózás, kaparás vagy kiütések is kisérik, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni. Sok fajta gyógyszeres kezelés létezik a szőrbetegségek kezelésére amit okozhatnak akár külső élősködők is (bolhák, tetvek, gombák). 

Szőrvesztés belső elválasztású zavarok vagy az immunrendszer gyengülése következményeként. 
Abban az esetben ha a kutyusunk immunrendszere le van gyengülve, akkor számos olyan kórokozó jelentkezhet ami szőrhullást és/vagy bőrirritációt okozhat. Ebben az esetben nincs szükség gyógyszeres kezelésre, hiszen a FiskePulver halpor fő feladatai közé tartozik az immunrendszer stimulálása.
Bár az immunrenszer gyengülésének számos oka lehet amit mindenképp érdemes pontosan feltárni, de a halpor adagolását már az észleléskor meg lehet kezdeni. A kültakaró megbetegedése éppúgy előfordulhat a kölyköknél mint az idősebbeknél, ezért fokozottan ügyeljünk kedvencünkre.
Figyelem: Az immunrendszer gyengülését stressz és lelki probléma is okozhatja! 
fiskepulver szőr bőr
allat-970x90
fiskepulver szőr bőr
Allergia okozta szőrhullás
Kedvenceink éppúgy hajlamosak allergia okozta megbetegedésekre, mint mi emberek. Okozhatja akár sampon, a nem megfelelő környezet, vagy ami a napjainkban a legáltalánosabb az az ételallergia. Elsősorban a baromfi termékek, azonbelül a csirke tartalmú konzerevek és tápok amik a fő okozói lehetnek az allergén elváltozásoknak. Ebben az esetben a kutyus erős, már-már fájdalmas vakarózással, heves nyalással jelzi, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor érdemes a táplálkozáson azonnal váltotztatni. Azonnal hagyjuk el a csirkehúst tartalmazó ételeket! 
fiskepulver szőr bőrJavallat
Szőrhullás esetén igen ajánlott a megfelelő zsírsavak Omega-3 és Omega-6 GLA bevitele, illetve a D-Vitamin megfelelő pótlása. Ezen alkotók serkentő hatással vannak a teljes szőrzet megerősödésében és megújulásában amellet, hogy az immunredszer is regenerálódik. 

 

Vásárolj kedvencednek FiskePulvert utánvétellel ITT, amit ráérsz kifizetni akkor, amikor a csomag megérkezett!

Related Posts