Vedlik vagy nem vedlik?

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy kutyusunk szervezete minden esetben képes tökéletesen megújítani a teljes szőrzetet. Pedig ez koránt sincs így. Tegyük fel a kérdést magunknak: Mit tehetek Én, ha vedlik a kutyám, de az új bundája gyenge, ritka és közel sem hasonlít az eddig megszokotthoz! Van rá válaszunk…

fiksepulver szőr bőrA vedlés egy nélkülözhetetlen és egészséges folyamat a kutyák számára. Élete során több ízben is lecseréli bundáját, attól függően, hogy melyik évszak következik. A télre készülve, nyáron hosszabb, sűrűbb szörzetet növeszt, tavasszal pedig inkább ritkábbat és erősebbet, ami jól elvezeti a hőt a nyári melegben. A vedlési időszakban rendkívül fontos, hogy tápanyagban gazdag étrendel kínáljuk kutyusunkat, hiszen ha nem így teszünk, akkor képtelen lesz a megnövekedett igényeknek eleget tenni a szervezete. Ha nem tudja megfelelően felépíteni új bundáját, akkor nem lesz képes helyt állni a szélsőséges környezeti viszonyoknak, ami akár megbetegedéshez is vezethet.

fiksepulver szőr bőrA lakásban élő kutyák szervezete hamar megszokja, hogy nincs szüksége az évszakokkal járó változásokat lekövetésére és képes átállni a folyamatos vedlésre. Ez annyit jelent, hogy a szőrhagymák érése és elhalása határozza meg a szőr élethosszát. Szoktuk mondani, hogy némely fajtának jobban hullik a szőre mint társainak. Ezen kutyák vélhetően lakásban élő fajták, akik lényegében folyamatosan cserélik szőrzetüket.

kutya-970x90

FONTOS! A szőrhullás nem minden esetben az egészséges vedlési folyamat része. Nem szabad összekevernünk a vedlést a szőr és bőrbetegségek okozta bundavesztéssel. Ha azt látjuk, hogy kutyusunk a megszokottól eltérő mértékben hullajtja szőrét és az új bunda gyenge fakó és ritka, akkor meg kell győződnünk róla, hogy mi okozza azt. A felelősök lehetnek élősködők, fertőzések, belsőszervi problémák és sajnos mérgezés is. Ezekben az esetekben haladéktalanul forduljunk orvoshoz! Ha kutyusunknak kutya baja sincs akkor támogassuk meg vedlését táplálékkiegészítővel, ami elősegíti a tökéletes, szép és egészséges bunda kialakulását.

fiksepulver szőr bőr

A FiskePulver ebben világbajnok. Számtalan esettel találkoztunk már hazai jelenlétünk óta és a 40 éves norvég fennállás folyamán készült beszámolók is minket igazolnak. Mi valjuk, hogy termékünk messze kitűnik a már megszokott készítmények közül, amelyek az esetek nagyrészében közel sem hozzák a megkívánt eredményt.

Most van a téli bunda növesztésének ideje. Támogasd meg kutyád elsőszámú véderőművét, hogy ő is felkészülten álljon a tél környezeti hatásaival szemben!

Tégy egy próbát és cserébe sosem látott bundát fog növeszteni!

Olvass bele Burny esetébe is. ITT

Related Posts