Kevesebbet mozog a kutyám!

Napjainkban a mozgásszervi elváltozások igen nagy méreteket őltenek a kutyusok körében. Számtalan jó vagy rossz megoldást kínál az internetneten keresztül a gyógyszergyártók széles köre, de nagyrészben csak azzal a céllal, hogy eladják terméküket, amivel lényegében nem hogy nem segítesz kedvencednek, de talán még ártasz is neki. Találkozhatunk olyan kezelési módokkal, amik gyors és biztos felépülést igérnek, de csak önti bele a pénzt a lelkes gazdi és nem történik meg a “csoda”. Ebben a bejegyzésünkben az ízületi gyulladással foglalkozunk.

Az Ízületi gyulladás
Az egyik leggyakoribb mozgásszervi panasz, hazánkban minden ötödik kutya szenved ezzel az elváltozással. A gazdik hajlamosak betudni a kor előrehaladtának, vagy az esetleges túlsúlynak. (ez általában nem így van)
fiksepulver ízület
Tünetei:
  • sántítás, bicegés
  • fekvő-ülő helyzetből nehezen áll fel
  • ugrálás, lépcsőzés láthatóan nehezen megy
  • hideg környezet, vagy hírtelen időjárásváltozás következtében a fájdalmak felerősödnek
Félsikernek számít, ha már felismerted a problémát, már csak kezelni kell tudni.
De mit tehetsz? 
Mindenek elött menjetek el orvoshoz és győződj meg róla, hogy a vélt probléma valós e. Ez azért fontos, hiszen fennálhat, hogy a kutyusnak nem is ízületi gyulladása, hanem esetleg térdszalagszakadása vagy dysplasia-ja van (dysplasia:fejlődési rendellenesség, erről ide kattintva olvashatsz többet), aminek kezelése merőben eltér a gyulladásétól. Abban az esetben ha kedvenced ízületi fájdalmakkal küzd és az okát pontosan diagnosztizálták, akkor kezd el adagolni az étkezéshez a FiskePulver norvég tengeri halport.
 fiskepulver
fiksepulver ízületDe miért pont ezt a megoldást válaszd?
Azért mert a prémium halpor egyedülálló pozitív hatása messze az egyik legjobb ízületi probléma megoldó a hazai piacon.
Norvégiában és Svédországban már 1976 óta előszeretettel alkalmazák, mind állatokon, mind embereken eddig töretlen sikerrel.  Született gyulladás csökkentő, a porcok és ízületek építőmestere és ami nem mellékes, hogy imádják a kutyák! Nem kell beleerőltetni a szájába, vagy belecsempészni jutalomfalatokba, hanem egyszerűen csak szórd rá a vacsira és kezdődhet is a terápia. Természetesen a FiskePulvert bármikor elkezdheted adni kedvencednek, mert a vitalitás fenntartása az egyik leghasznosabb megoldás az egészség megörzésére. Ha kedvencünk megfelelő táplálékkiegészítőt kap, akkor sokkal elleneállóbb lesz a szervezete minden külső behatásnak, ami csak a javát szolgálja.
fiksepulver ízület
Fontos
tudni, hogy a mozgásszervi elváltozások következtében a kutya kevesebbet mozog, így hajlamosabb lesz az elhízásra, ami pedig csak sokszorozza a felmerülő problémákat. Ezért nem érdemes várni vele, hogy hátha helyre jön, mert önmagától maximum a ficam jön helyre, de még az sem minden esetben! 
Idősebb kutyáknál szintén hasznos szolgálatot tehet, akárcsak fiatalabb társaiknál. Erről meggyőződhetsz ITT Rézi néni esetén keresztül, aki 19 évesen lelkes FiskePulver fogyasztó és köszöni szépen nagyon jól van!

Olvass bele előző blogbejegyzésünkbe is, ahol a vedlésről írunk röviden. 

Related Posts