Egy vemhesség margójára

Ki ne emlékezne még a bébi leopárdkutyák születésére. Hetekig izgultunk, hogy minden rendben menjen a vemhesség és a születés folyamán. Akkor inkább a vemhességről írtunk, most pedig az azt követő időszakról, ami mint tudjuk jócskán kivesz az anyukák szervezetéből.

fiskepulver-leopardA második alom leopárdkutya bébi született meg hazánkban ez év májusában, ám ezúttal a FiskePulver is képbe került. Szándékosan kis egyedszámú tenyészetet választottunk a termék tapasztalatainak leszűrésére, hiszen így nem vész el a sok bába közt a gyermek…

fiskepulver-leopardMint már korábban beszámoltunk, Petra és Zsófi elsőként döntött úgy kishazánkban, hogy ezt a csodálatos fajtát megmutatja a kutyás köröknek, és két alommal is megajándékozták országunkat. Az első esetben voltak gondjaik a szuka kondíciójával, mert a szoptatás a vártnál nagyobb mértékű terhet jelentett a kismamának, de ez nem is csoda, hiszen 11 kölyköt táplálni nem kis feladat.

fiskepulver-leopardA második alomnál nem bízták a véletlenre a vitaminpótlást, és a segítségünket kérték egy kis tunningban. A szuka a vemhesülés előtt már Fiske fogyasztó volt, és az 50. napig nem is változtattak ezen jó szokásán. Akkor állatorvosi tanácsra 10 nap pihenő következett, ám a kölkök érkeztével újra kezdődött a megviselt szervezet támogatása, amiről csak szuperlatívuszokban beszélnek azóta is:

„Könnyebb dolga volt Kiminek idén, mint Evinnek tavaly. 6 az nem 11. De az összehasonlítás akkor is sikeres számunkra, a regenerálódási folyamat nagyon hamar lezajlott. Bőséges teje volt, és 8 hetes koruknál is tovább szoptatta a kölykeit. Eddig nagyon szuper a tapasztalat a termékkel, lehetetlen, hogy máskor nélküle álljunk neki.„ – mondja Zsófi, Kimi gazdája.

fiskepulver-leopard„Az igazi összehasonlítás pedig most következik, Evin remélhetőleg idén télen/jövő tavasszal ismét anyai örömök elé néz, és világra hozza második, egyben utolsó utódait. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a FiskePulver mellettünk áll, így számukra is kiderül, hogy mit tud hozzátenni a tenyésztésben a termék a kutyáink egészségéhez. Ez pedig nyilván a legfontosabb mindannyiunknak.” – teszi hozzá Petra, aki szintén kíváncsian várja az eredményeket.

A babák gyönyörűek és különlegesek, több képet róluk itt láthattok: http://leopard-dog.eu/

Olvass bele előző blogbejegyzésünkbe is, ahol számos hasznos tanáccsal szolgálunk röviden. 

Related Posts