Tyson újra a ringben!

Mi okozhat nagyobb örömet egy kutyának, mint a szaladgálás egy mezőn, vagy önfeledten kergetni egy labdát, ami mindig elpattog? Ha ott a gazdi akkor semmi… Ellenben sajnos vannak akik ezt nem tehetik meg, illetve nem TEHETTÉK meg. Ismerjétek meg Tyson esetét, aki lecserélte a játékot a kényszerpihenésre és a sokszor fájdalmasnak tűnő bicegésre.

tyson-fiskepulverAz első évben minden rendben volt. Teljesen tünetmentes volt, aztán jött a feketeleves. Kissebb botladozások, enyhe bicegés, kissé szabálytalan járás, egyre több fekvés…
Röviden így írta le nekünk Enikő (Vác) az esetét, mikor megkeresett minket, hogy tanácsoljunk neki valami megoldást. Kipróbáltak már szémtalan porc -és csonterősítőt, de Tyson (3 éves staffi) állapota nem javult. Közel 1 év alatt annyit értek el, hogy a tünetek nem romlottak tovább nagyléptékben.

Pedig romolhattak volna sőt, katasztrófa is bekövetkezhet, ha nem vesszük észre időben, hogy kedvencünk bizony csontritkulásban szenved. Ez az elváltozás nem csak idősebb embertársainknál jelentkezhet, hanem a kutysoknál is, méghozzá akár fiatal-, felnött korban is! Az okozója pedig nem más mint a hiányos étrend, tünete pedig a csöves csontok kéregállományának elvékonyodása.

tyson-fiskepulverElsősorban a mész és a foszfor hiánya okozhatja, ami pedig a nem megfelelő vitamin utánpótlás eredménye. Sokan azt gondoljuk, hogy a kutya-, macskatápokat gyártó cégek hatalamas energiákat fektetnek bele a termékük megfelelő vitaminszintjének beállításával, pedig ez sok esetben nem így van. (tisztelet a kivételnek, mert vannak akik igen!) Gondoljunk bele, hogy az az étel (sic!), amit megveszünk az üzletekben néhány száz forintért azok mit is tartalmazhatnak??? Félreértés ne essék, vannak kifejezetten jó ételek is elérhető áron, de azok mellé is ajánlott a vitamin és tápanyag utánpótlás. Természetesen ezt nem írják rá a hátoldalára, mert akkor nem venné meg senki.

fiskepulver

tyson-fiskepulverTanácsunkra Enikő elkezdte adagolni a vacsi mellé a FiskePulvert és láss csodát, nem egészen 1 hónap alatt már észlelhető volt a változás, ami eleinte Tyson hangulatán jeletkezett. A halpor 100%ban természetes alkotóelemei megkezdték kifejteni pozitív hatásukat és beépültek a szervezetbe. Visszapótolták a hiányzó elemeket és feltöltötték a vitaminállományt. Tyson a gyógyulás útjára lépett!

Az adagolás megkezdése óta eltelt már fél év. Tyson újra a ringben! Gond nélkül közlekedik nem biceg, nem sántít, gyönyörű a bundija és köszöni szépen nagyon jól van! 🙂 

Olvass bele előző blogbejegyzéseinkbe is ITT

 

Related Posts