Az aranyos “puffancskák”

Tudtad?

A kutyák 40-45% túlsúlyos!

 
Egy pufibb kutyus néha még bohókás is lehet, pedig a felesleges zsírtömeg mögött komoly veszélyek leselkednek, pl: rövid élettartam 🙁 Mint tudjuk a kutyák nem élnek sajnos sokáig, pedig ha rajtunk kutyásokon múlna, akkor a 100 év is kevés lenne! 
Nagyon fontos kutyánkat a megfelelő módon táplálni, mert akár évekkel is lehet növelni az élethosszát!
 
fiskepulver elhízásTúlsúlyosnak számit az a kutyus aki 15%-kal, elhízottnak pedig aki 30%-kal tér el a normál testsúlyától.  Európában a kutyák 40%-a elhízottnak számít, ami valjuk be elég rémísztő adat… A gazdik nagyrésze nem tartja problémának az elhízást, mondván “amíg eszik az eb addig egészséges, hiszen van étvágya”. A másik fontos tényezője az elhízásnak az, amikor a kutya azt eszi amit a gazdija. Zsíros, cukros ételek, panírozott húsok, SŐT találkoztunk már olya kutyával is aki a bablevest kenyérrel és a gumicukrot sem vetette meg. A rossz táplálkozáshoz természetesen társul a mozgásszegény életvitel. További komoly következménnye lehet a túlsúlynak az ízületek túlterhelése. Ennek következménye lehet azok leépülése, ami még kevesebb mozgást és még nagyobb elhízást eredményezhet. Ezen összetevők alkotják (az embereknek is giga problémáját) az elhízást.
 Hogyan ismerhetem fel a bajt?
A lehető legegyszerübb módja, hogy figyeljük a kutyának a mozgását, lihegésének szaporiságát. Tapogassuk meg az oldalán a bordáit és ha nehezen tapinthatóak, a bordáin érezehtő vastagságú a zsírréteg akkor a kutyus valószínű túlsúlyos.
fiskepulver elhízás Miképpen kezeljem?
fiskepulver elhízásSosem késő elkezdeni a diétát! Mindenek elött válasszuk ki a megfelelő, alacsony zsírtartalmú ételt a kutyának, amire kezdjük el rászoktatni. Lassan növeljük a testmozgásoknak a számát és hosszát. Kezdjünk el adni a kutyusnak táplálékkiegészítőt (FiskePulver), ami fedezi a vitaminszükségleteit és rendkívül jó hatással van az ízületekre, csontozatokra, májra és a szívre. Elhízás esetén tartsuk be az előírt FiskePulver napi adagokat (a normál testsúlyhoz viszonyítva), hogy a szervezetében végbemenő változások megfelelő támogatást kapjanak. A testmozgások számát lassan növeljük, hogy ne nehezítsük meg a mozgásszervek rehabilitációját. Szépen lassan, de szigorúan hassunk kedvencünkre, hogy többet mozogjon mint eddig, különben a zsírok csak rakódni és rakódni fognak, ami korai elhalálozást is okozhat. – EZT NEM AKARHATJA SENKI! –
fiskepulver Kontroll.
Míg a kutyus diétázik fontos, hogy több alkalommal vigyük el orvoshoz. Itt szabályosan mérlegelik, vércukor szintet ellenőriznek és a mozgásszerveket is szakszerűen átvizsgálják.
 fiskepulver elhízás
Ha ügyesek vagyunk és valóban odafigyelünk a részletekre, akkor a kutya azzal hálálja meg hogy hónapokkal, évekkel tovább marad velünk. Tudjuk ez így nagyon durvának hangzik, de sajnos igaz: az elhízott kutyák korábban halnak! 
Ne szúrj ki vele, tápláld megfelelően és sétáljatok egy kicsivel többet. Még az is lehet, hogy a gazdinak is jót tesz. 🙂 

Olvass bele előző blogbejegyzéseinkbe is ITT

Related Posts